Ingrown x-it lycon
LYCON

Alles over de behandeling van ingegroeide haren

Krijg jij ook regelmatig klanten over de vloer die aangeven dat ze last hebben van bultjes en ingegroeide haren? Als saloneigenaar, waxer of barbier is het op zo’n moment van belang dat je weet hoe je jouw klanten dan het beste kunt helpen. Als een klant goed is geholpen komt deze ook graag terug bij jouw salon en daarom wil jij natuurlijk ook jouw klanten een fijne beleving bieden. De wax professionals bij Smooth & Co helpen jou graag nog een handje en geven fijne tips en tricks om jou te voorzien van informatie van A tot Z. Zo ook over ingegroeide haren. Wat zijn ingegroeide haren, hoe voorkom je ze en wat is de beste manier om ingegroeide haren te behandelen? Dit zijn vragen die wij voor je beantwoorden in dit blog.

Wat zijn ingegroeide haren en hoe ontstaan ze?

Een ingegroeide haar, eigenlijk zegt dit het al, is een haar die onderhuids verder groeit. Dit kan verschillende ongemakken met zich meebrengen en daarom willen we ze liever niet. Maar als je wilt weten hoe je ingegroeide haren voorkomt, moet je eerst weten hoe ze ontstaan. Onderhuids groeiende haren kunnen ontstaan op verschillende manieren. Door op een verkeerde manier te scheren (tegen de haargroei in of met een bot scheermes) of doordat deze gewoonweg niet op een goede manier terug groeit. Na het harsen of waxen moet de haar opnieuw door de huid heen prikken, en als hier veel dode huidcellen zitten, komt de haar er niet doorheen. Dit gaat 9 van de 10 keer goed, maar bij die ene keer kan het helaas gaan irriteren of zelfs leiden tot een ontsteking. Dit komt vaak voor bij mensen met stugge haren. Daarom voorkomen we natuurlijk graag ingegroeide haren.

Ingegroeide baardharen en ontstekingen in de bikinilijn behandelen

We zoomen even iets verder in op stugge haren. Hiermee bedoelen we ook wel dikke, donkere haren, zoals schaamharen of baardharen. Na een intieme waxbehandeling (brazilian waxing) of de oksels hebben de meeste mensen last van ingegroeide haartjes en die willen we graag kunnen behandelen. Er zijn meerdere mogelijkheden om ingegroeide baardharen en ontstekingen in de bikinilijn te behandelen. Je kunt ze met een (ontsmette) pincet verwijderen of gebruik voor een langere periode de producten van Ingrown X-it.

Het assortiment van Ingrown X-it bestaat uit doekjes, een crème, serum, een scrubhandschoen en een foaming gel. Ingrown X-it is ideaal voor mannen met stugge haren en vrouwen met dikkere donkere haren. Alle producten hebben ongeveer dezelfde werking. Dat houdt in dat ze ontstekingsremmend zijn en de talgproductie vermindert. Dat komt door de speciale werkende stoffen die erin zitten, zoals salicylzuur en melkzuur. Hiermee hydrateer en verzacht je de gevoelige gezichtshuid.

Door Ingrown X-it 10 dagen lang 2 keer per dag te gebruiken, zul je zien dat ingegroeide haren als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Ingegroeide haren voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, daarom hebben wij tips waarmee jij jouw klanten van de beste behandeling kunt voorzien.

Het belangrijkste bij het voorkomen van ingegroeide haren is dat je graag de huid soepel, dun en schoon hebt. Als de huid dun is, prikken nieuwe, zachte haartjes makkelijker door het huidoppervlak heen. En als er geen dode huidcellen aanwezig zijn, laat je haren veel beter groeien. Maar hoe bereik je nou zo’n soepele, dunne huid? Door regelmatig te scrubben! Waarom scrubben? We geven in dit blog 7 tips voor scrubben na het waxen.

Een andere manier om ingegroeide haartjes te voorkomen is om een andere techniek te gaan gebruiken, zoals ontharen door middel van een laser. Maar daarover kunnen wij je, als wax professionals, helaas niet veel vertellen.

Deskundig advies van ervaren wax professionals

Geef jouw klanten de perfecte nabehandeling voor thuis, door de After Wax Care producten van Lycon aan te bieden in jouw salon voor een retailprijs. Je bestelt de Sugar Scrubs en de Ingrown X-it (nadat je een account hebt aangemaakt) eenvoudig in onze webshop voor de inkoopprijs, zodat jij ze vervolgens in jouw salon kunt aanbieden om jouw omzet te vergroten. Ook vertellen we in onze wax trainingen hoe jij marketingtechnieken kunt toepassen in je salon.

Benieuwd naar wat onze deskundigen allemaal voor jou kunnen doen om jou naar de top te brengen? Onze ervaren wax professionals staan jou graag te woord om meer te vertellen over marketing en bijverkoop naast de schoonheidsbehandelingen in jouw salon. Neem daarom vooral contact met ons op via +31 (0) 33 260 01 00 of stuur een mail naar info@smoothandco.nl en je ontvangt direct advies op maat.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts

LYCON

7 TIPS VOOR SCRUBBEN NA HET WAXEN

 - 

Veel salons krijgen regelmatig klanten over de vloer die klagen over bultjes na waxen en weten niet dat de verzorging na waxen heel belangrijk is. Het is dus van belang… Lees meer