Gemology whitening line
GEMOLOGY

Gemology Whitening Line – De magische kracht van witte parels tegen pigmentvlekken!  

Ze bevinden zich vaak op de huid van je gezicht, maar soms ook op die van je decolleté of de rug van je handen. Bijna iedereen heeft ze en vrijwel niemand is er blij mee: pigmentvlekken! Hoe ontstaan deze ontsierende huidverkleuringen en nog belangrijker: wat kun je eraan doen om ze te verminderen?

Naarmate we ouder worden verschijnen er steeds meer donkere verkleuringen op onze huid. Dit heeft meerdere oorzaken waaronder irritaties van je huid, hormonale veranderingen, maar met name de blootstelling van je huid aan de zon.

Huidverkleuringen door irritaties van je huid
Je kent het vast wel, je bent gestoken door een mug, hebt gekrabd aan de muggenbult of je kon niet afblijven van een puistje in je gezicht en bent gaan knijpen! Of je hebt jezelf tijdens het scheren (man én vrouw) beschadigd. De wondjes hiervan zijn weliswaar hersteld, maar wat is over gebleven is een allesbehalve fraaie donkere verkleuring van je huid. Dit wordt post-inflammatoire hyperpigmentatie genoemd en ontstaat door pigmentverschuivingen in je huid als gevolg van deze irritaties. Irritant!

Het zijn de hormonen…
Veel dames die ooit zwanger zijn geweest kennen het ongetwijfeld: het zwangerschapsmasker (melasma), waarbij er bruine huidverkleuringen ontstaan op diverse delen van het gezicht. Deze vorm van hyperpigmentatie ontstaat onder invloed van de veranderde samenstelling van hormonen als een vrouw zwanger is.

De schaduwkanten van de zon…
De meest bekende vorm van hyperpigmentatie is echter het gevolg van blootstelling aan de zon. Teveel (onbeschermde) blootstelling aan de zon en haar straling stimuleert namelijk de melanine productie van je huid intensief. Hierdoor kunnen er op meerdere plaatsen pigmentvlekken ontstaan, die je teint een onregelmatige uitstraling geven en die je huid (en jou dus!) onnodig vele jaren ouder laten lijken.

UV-straling is er altijd en overal
Zelfs wanneer je het niet merkt bereiken UV-stralen ons in het dagelijks leven en beschadigen onze huid. Om pigmentvlekken en andere huidverkleuringen als gevolg van teveel UV-straling of andere oorzaken bij de kern aan te pakken, biedt GEMOLOGY een aantal effectieve producten die huidverkleuringen zonder pardon vaarwel zeggen en die opnieuw een zichtbaar egalere en stralende teint onthullen.

Pigmentvlekken passé met parelmoer
Voor de Whitening Line van GEMOLOGY is als geheim wapen in de strijd tegen hyperpigmentaties parelmoer uit witte parels toegevoegd aan de formules. Parelmoer bestaat uit dunne laagjes kalkkristallen die kriskras over elkaar heen liggen. Het bekende, bijna magische parelmoer-effect ontstaat door het onregelmatig breken en de terugkaatsing van het licht op deze kristallen. Vrijwel iedereen kent het letterlijk schitterende effect van dit mooie mineraal. Niet zo gek dus dat juiste dit een verhelderend en verlichtend effect heeft op pigmentvlekken.

Power to the pearls met een sterk ‘teamwork trio’
De GEMOLOGY Whitening Line, oftewel de Perle Blanche-lijn bestaat uit drie producten die pigmentvlekken doelgericht aanpakken. Stap één is een serum dat is verrijkt met witte parelmoer, gestabiliseerde vitamine C en vitamine B3 om je huid te verhelderen en een perfect gave teint te geven. Om hardnekkige huidverkleuringen doelgericht aan te pakken is er een speciale ‘pigment corrector’ met een extra hoge concentratie vitamine C. Deze corrigeert bestaande hyperpigmentaties, voorkomt nieuwe donkere vlekken en beschermt je huid bovendien tegen UVA en UVB-straling met een SPF 15. Voor de verzorging, aanpak van pigmentvlekken en de bescherming van je huid is er tot slot een rijke crème op basis van witte parelmoer, gestabiliseerde Vitamine C, bisabolol en een SPF 30 PA+++. Dit sterke ‘teamwork trio’ zorgt ervoor dat bestaande huidverkleuringen verminderen en helpen voorkomen dat er zich nieuwe ontsierende pigmentvlekken zullen vormen. Wij zeggen: Power to the Pearls!

 

 

 

 

Meer weten over Gemology Whitening Line?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts