massada sensitive skin
GEMOLOGY

Peelen of scrubben met Gemology Cosmetics, wat is het én wat doet het voor je huid…?

Met het verstrijken van de factor tijd kan je huid minder zacht en glad aanvoelen door de opeenstapeling van dode huidcellen en een verdikte opperhuid. Het resultaat is een doffe uitstraling, een verminderde stevigheid en elasticiteit en de vorming van vroegtijdige rimpels en fijne lijntjes. Hoogste tijd dus voor je huid om weer te gaan stralen!

Het regelmatig verwijderen van dode huidcellen van je huid is een must als je je huid goed ontvankelijk wilt houden voor je overige verzorgende producten. Vooral na de zomermaanden waarin je huid door UV-straling is verdikt en extra droog is geworden, is dit een onmisbare stap in je huidverzorgingsritueel. Je kunt je huid scrubben of exfoliëren, maar wat is nu eigenlijk het verschil en hoe werken dit soort producten?

Het verschil tussen scrubben en exfoliëren
Exfoliëren (ook wel ‘peelen’ genoemd) is iets anders dan scrubben. Bij een scrub gebruik je namelijk een product op basis van kleine scrubsubstanties (korreltjes) die op een ‘mechanische’ manier je dode huidcellen verwijderen. Een scrub kan bijvoorbeeld bestaan uit gemalen vruchtenpitjes, gemalen mineralen of suikerkristallen. Exfoliëren of peelen houdt in, dat je je huid regelmatig grondig ontdoet van het droge en verdikte laagje dode huidcellen door middel van een dieper werkende peelende werkstof, echter zónder mechanische scrubkorreltjes en vaak op basis van fruitzuren. Dit soort producten hebben een crèmeachtige, gladde structuur én textuur.

Waarom scrubben of peelen?
Het verbeteren van het exfoliatieproces van je gezichtshuid en het zachter maken van de structuur  ervan, zijn niet de enige voordelen die een scrub of peeling je bieden. Je huid gaat er ook jonger van aanvoelen, frisser én gezonder uitzien. Bovendien stimuleert het regelmatig gebruik van een scrub of peeling de collageenaanmaak, waardoor je huid goed stevig en elastisch blijft aanvoelen en er jeugdig en veerkrachtig uitziet. GEMOLOGY biedt zowel een scrub op basis van kleine scrubdeeltjes, als een peelingcrème die je huid meer diepgaand exfolieert.

Scrub it met GEMOLOGY Perle de Tendresse
GEMOLOGY Perle de Tendresse is een effectieve gezichtsscrub op basis van microdeeltjes parelmoer en zoethout. Deze formule heeft zuiverende- en anti-aging eigenschappen. Je brengt deze scrub aan op een van tevoren vochtig gemaakt en gereinigd gezicht en masseert de scrub vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen over  je gezicht. De scrub verwijdert moeiteloos dode huidcellen en laat je gezichtshuid perfect zacht, glad en gevitaliseerd aanvoelen.

Peel a perfect skin met GEMOLOGY Peeling Visage Ambre Bleue
GEMOLOGY Peeling Visage Ambre Bleue exfolieert je huid in plaats van scrubben. De belangrijkste werkstoffen in dit product zijn alfahydroxyzuren (AHA’s) oftewel fruitzuren uit sinaasappels, citroenen, bosbessen en suikerriet. Deze peeling maakt je huid niet alleen glad en goed ontvankelijk door het verwijderen van dode huidcellen en een verhoornde opperhuid, maar heeft het tevens een intensief collageenverbeterende werking. De AHA’s zetten zet je huid namelijk flink aan het werk én in beweging. De aanmaak van nieuwe huidcellen wordt krachtig gestimuleerd, hetgeen bij een consequent gebruik leidt tot zichtbare en voelbare huidversteviging. Deze peeling heeft tevens een positieve invloed op de celvernieuwing in je huid. Regelmatig gebruik verbetert je huidstructuur én -textuur, waardoor rimpels, fijne lijntjes, littekens, grove poriën en hyperpigmentatie verminderen. Het bevordert bovendien je algehele huidconditie, activeert de celdeling, is verantwoordelijk voor het gladder worden van je huid, hydrateert en verjongt je huid. Als je deze peeling gebruikt, dien je je huid overdag wel goed te beschermen met een breedspectrum zonnefilter.

Meer weten over Gemology Cosmetics?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts