huidreinigers en tonic massada
GEMOLOGY

S.O.S. droge zomerhuid met GEMOLOGY Carat de Peau Face Oil

Een droge huid, met name tijdens en net na de zomermaanden is een veel voorkomend probleem. Dit wordt veroorzaakt door een verminderde barrièrefunctie van je huid. Het leidt tot vochtverlies en tot een vermindering van het vochtbindende vermogen. Een droge huid is namelijk niet in staat om lipiden (vetten) te binden, waardoor de huid strak, oncomfortabel en trekkerig aanvoelt. GEMOLOGY Carat de Peau Face Oil werkt als een intensieve dorstlessende oase voor de droge zomerhuid!

De oorzaken van een droge huid zijn met name te vinden in een oppervlaktebarrière die niet intact is door een gebrek aan huidlipiden, een uitgedroogd stratum corneum (de hoornlaag, oftewel de buitenste laag van de opperhuid) als gevolg van een tekort aan natuurlijke vocht vasthoudende factoren en een slechte vochtverdeling in de diepere huidlagen.

Droogte door externe factoren
Het dagelijks wegwassen van vitale lipiden door zeep houdende producten of te agressieve scrubs kan ervoor zorgen dat je huid geen vocht meer kan insluiten. Naarmate de droogte verder in de dieper gelegen huidlagen doordringt vermindert ook het transport van vocht binnen de dieper gelegen weefsels, omdat belangrijke vochtkanalen worden aangetast. Andere externe factoren zoals weersomstandigheden, UV-straling, een verkeerde huidverzorging of medicijngebruik kunnen de natuurlijke barrièrefunctie van je huid eveneens aantasten. Dit leidt tot een verhoogd vochtverlies via je huid. Vaak is het zo dat elke seizoensverandering ook een verandering in de conditie van je huid met zich meebrengt. Een droge huid is vaak één van de meest opmerkelijke veranderingen. Het is dan verstandig om je huidverzorgingsroutine hierop aan te passen.

Vochtarm door interne oorzaken
Naast de bovengenoemde externe factoren kan je huid ook droger worden door diverse interne oorzaken. Hormonale invloeden zoals bijvoorbeeld zwangerschap en de overgang, waarbij de samenstelling van oestrogeen en testosteron in het lichaam verandert, kunnen ook een droge huid veroorzaken. Naarmate de huid ouder wordt, neemt het aantal talg- en zweetklieren in de huid af en dit vermindert het vermogen om zweet en lipiden te produceren. Tevens nemen het vochtgehalte en het vocht vasthoudende vermogen van de huid af. Dit alles leidt tot een de vorming van een droge huid die vaak trekkerig, strak en soms ook jeukend of zelfs pijnlijk aanvoelt. Voeding die rijk is aan essentiële vetzuren zoals avocado’s en vette vis, vitamine C-rijk fruit en eiwitten en vetten uit noten en pitten helpen je droge huid van binnen uit te voeden.

De H van Herstellen…
Een droge huid verliest haar vermogen om naar behoren te functioneren. De kans op beschadigingen door de zon en vroegtijdige veroudering wordt hierdoor groter. Tevens neemt het risico van infecties toe. Ook is het voor de droge huid onmogelijk om werkstoffen te binden. De droge huid wordt zo een regelrechte spreekwoordelijke schietschijf voor tal van ongemakken. Een droge huid heeft daarom een dagelijkse verzorging nodig die de huidbarrière en het verminderde vocht vasthoudende vermogen herstelt.

Oase voor de huid met grote dorst!
GEMOLOGY Peau de Carat Face Oil is een intensief vochtregulerende en regenererende gezichtsolie, die ideaal is voor de zeer dorstige zomerhuid. Als plantaardige oliën bevat deze een rijke mix van abrikozenpitolie, katoenolie, macadamianoot olie en plantaardig squalaan. Deze synergetische combinatie werkt voedend, hydraterend, beschermend en regenererend. De toegevoegde tarweceramiden en vitamine E werken als krachtige antioxidanten en versterken  de zo belangrijke barrièrefunctie van je huid.

Ongekend hydraterend en aangenaam verfrissend
De niet-vette samenstelling van deze luxueuze gezichtsolie zorgt dus voor een ongekende hydratatie en is een genot voor je zintuigen dankzij de heerlijke geur van de toegevoegde aromatherapeutische oliën! De formule voedt en verzacht je huid dankzij de intensief regenererende eigenschappen van essentiële oliën van Rozenhout en Ylang Ylang. Absolu van Jasmijn werkt tevens krachtig hydraterend en herstelt de vocht/vetbalans van je huid. Essentiële olie van oranjebloesem pakt rimpelvorming door droogte genadeloos bij de kern aan én is bovendien aangenaam verfrissend en sprankelend tijdens warme zomerdagen!

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts