Lycon wax
LYCON

Lycon X-it!

Wat zijn ingegroeide haren?

Ingegroeide haren kunnen een neveneffect zijn van ontharen door waxen, scheren of het gebruik van ontharingscrèmes. Dit ziet er vaak rood en oneffen uit en kan geïnfecteerd raken. Bij waxen groeit het haar puntig en zacht terug, zodat het moeilijker door het huidoppervlak heen kan komen. Het haar krult dan mogelijk op in het haarzakje en groeit door onder de huid. Dit heeft ingegroeide haren tot gevolg. Ingegroeide haren kunnen echter ook ontstaan na het scheren, omdat er bij het scheren in de bovenlaag van de huid wordt gekrabd of gesneden, waardoor de huid hard wordt. Hierdoor kunnen haren vast komen te zitten onder de verdikte huid en een probleem opleveren. Hiervoor heeft LYCON binnen haar SPA Essentials™-lijn een aantal effectieve producten voor thuisgebruik.

Voorkom bultjes en pukkeltjes met  LYCON Spa Essentials™ Ingrown X-IT  Foaming Gel 

De LYCON Spa Essentials™ Ingrown X-IT Foaming Gel werkt heel effectief tegen ingroeiende haartjes en irritaties. Deze milde formule op basis van tea tree oil, arnica en calendula kalmeert en bestrijdt opkomende pukkeltjes op het lichaam (en gezicht). De wasgel beschermt de pH-waarde van de huid en zorgt voor een perfect schone, zachte en gladde huid.  Deze wasgel is ideaal om thuis te gebruiken na waxbehandelingen.

Exit ingegroeide haartjes met LYCON SPA Essentials Ingrown-X-it Solution en Cream!

De LYCON SPA Essentials™ Ingrown-X-it met salicylzuur en melkzuur is een ander uniek product om ingegroeide haren en bultjes te helpen voorkomen. Ingrown-X-it droogt de huid niet uit, irriteert niet en bevat kalmerende allantoïne en arnica-extract. Het vermindert effectief het ongemak van ingegroeide haren, maakt de huid glad en vermindert de kans op littekens. Ingrown-X-it exfolieert de huid na het verwijderen van haartjes, hydrateert en verzacht de gevoelige huid. Het maakt de haarzakjes vrij die verstopt kunnen raken, wat ingegroeide haren en huiduitslag door het scheren kan veroorzaken. De LYCON SPA Essentials Ingrown-X-it Solution is dus perfect in te zetten na een waxbehandeling, na het scheren, na het gebruik van ontharingscrèmes of na elektrolyse. De formule is ook te gebruiken bij uitslag en verstopte poriën. Dankzij de milde samenstelling prikt of brandt de lotion niet op de huid. Voor degenen die dit product liever in crèmevorm gebruiken, is er de LYCON SPA Essentials™ Ingrown-X-it Cream in een handige 30 ml reistube, die onder andere ideaal is voor op vakantie of tijdens een weekendje weg.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts

PINKINI Brazilian wax and care cosmetics LYCON
LYCON

PINKINI™BRAZILIAN CARE BY LYCON

 - 

DE ULTIEME BRAZILIAN CARE-COLLECTIE Een mix van drie krachten – Wetenschap, Natuur én Schoonheid!   Bij LYCON hebben we een lange traditie van vele wereldprimeurs en een onovertroffen reputatie voor… Lees meer