gemology mannenlijn
GEMOLOGY

GROOMING FOR GENTLEMEN… Extra aandacht voor hydratatie en oogverzorging van de mannenhuid met GEMOLOGY for Men

De verzorging van het uiterlijk is al lang niet meer alleen een vrouwenkwestie. Ook heren zijn inmiddels volop aan het smeren na het scheren! Omdat de huid van de man dikker en elastischer is, vraagt deze om speciale verzorgingsproducten die hem er verzorgd en fris uit laten zien. De GEMOLOGY for Men-lijn is speciaal ontwikkeld voor de specifieke behoeften van de mannenhuid.  

De mannenhuid is ongeveer 20% dikker, vetter en een stuk zuurder dan die van vrouwen. De natuurlijke pH-waarde ligt rond de 6,5, terwijl de vrouwenhuid gemiddeld een pH-waarde van 5,8 heeft. Omdat de huid van een man meer talg produceert, is deze veel gevoeliger voor huidproblemen zoals acné of mee-eters. Logisch dus dat verzorgingsproducten en de wijze van toepassen voor de man verschillen van die voor de dames.

Wist je dat…?
Voor het verfraaien en verzorgen van het uiterlijk van de man wordt de term ‘grooming’ gebruikt. Dit komt uit het Engels en betekent ‘verzorgen en onderhouden van de mannenhuid’ in de ruimste zin van het woord.

Mannenverzorging: een belangrijke groeimarkt
Ondanks dat vrouwen nog altijd grootgebruikers zijn op het gebied van verzorgende producten, gaan ook steeds meer heren overstag! Producten voor deze doelgroep dienen doelgericht de gevoelswereld en behoeften van stoere Adams aan te spreken. De GEMOLOGY for Men-lijn verenigt doeltreffende, fris ruikende en niet-vette formules in verpakkingen met een ultiem mannelijke uitstraling.

Actieve werkstoffen voor bescherming, DNA-herstel en essentieel vocht
De GEMOLOGY for Men-lijn is speciaal ontwikkeld om de gevoelige huid van de man vóór en na het scheren extra comfort, vocht en herstel te bieden. Alle producten uit deze overzichtelijke heren cosmeticalijn bevatten intensief regenererende edelsteen extracten en direct kalmerende en regenererende werkstoffen die zijn huid in topconditie brengen én langdurig behouden. Actieve en zorgvuldig gekozen werkstoffen stimuleren het natuurlijk beschermingsmechanisme van zijn huid en verminderen ontstekingen door ingroeiende haartjes. De mannenhuid wordt hierdoor hersteld, is beschermd tegen vrije radicalen en wordt intensief en vooral langdurig gehydrateerd.

Nieuw seizoen, nieuwe huidbehoeftes
Het verzorgingsritueel van de man bestaat in grote lijnen uit het reinigen, scheren, (vocht)herstellen, verstevigen en extra verzorgen van de tere ooghuid. Nu het langzaamaan weer kouder begint te worden, zijn  een extra intensief hydraterend product en een verzorgende oogcrème geen overbodige luxe.

Intensief en langdurig vocht herstellen na het scheren
Zijn huid gehydrateerd in de lift!
De frisse crème formule van GEMOLOGY for Men Crème á L’Opale is speciaal geformuleerd om droogte en huidirritaties (met name na het scheren) te verminderen en de huid te kalmeren. Deze rijke verzorgingscrème op basis van de edelsteen opaal beschermt de hydrolipidefilm van de mannenhuid en stimuleert de aanmaak van collageen, zodat hij een mooie stevige huid krijgt. De mannenhuid wordt daarbij langdurig gehydrateerd en intensief verzorgd dankzij de toevoeging van een hoog gehalte aan hyaluronzuur. Deze formule geeft de mannenhuid extra vitaliteit en voelbaar meer comfort en weerstand tijdens de koude najaarsmaanden.

 Een uitgeruste, energieke blik
Om zijn ‘grooming ritueel’ te completeren en om vroegtijdige rimpelvorming rond de ogen te voorkomen biedt GEMOLOGY for Men met de Contour des Yeux een ware krachtpatser van een oogcrème. Deze formule op basis van de edelstenen diamant en rozenkwarts zorgt voor een minder vermoeide uitstraling. Het verhoogt de aanmaak van collageen, elastine en huideigen hyaluronzuur. De toegevoegde  werkstof Acetyl tetrapeptide-5 werkt drainerend en ontzwellend bij wallen onder de ogen en gaat donkere kringen zonder pardon te lijf. Deze oogcrème speciaal voor de mannenhuid heeft tevens een celvernieuwende en intensief liftende werking voor een uitgeruste en energieke blik!

Meer weten over huidverzorging voor mannen?

Wij vertellen je graag over onze producten van Gemology

Blog producten

Related posts