LYCON

Wat is tea tree olie en waar is het goed voor?

Tea tree olie komt steeds vaker voor in verschillende cosmeticaproducten. Het is een product dat graag vermeden wordt in cosmetica, maar toch staat het bij veel mensen in de kast. Wat het precies is en waar het goed voor is, vertellen wij je graag in dit blog. Ook kom je meer te weten over hoe jij dit kunt gebruiken bij verschillende behandelingen en hoe je tea tree olie inzet als verzorging na het waxen.

Wat is tea tree olie?

Tea tree olie is een olie die wordt gewonnen uit de smalle bladeren, die op naalden lijken, van de Australische theeboom. Olie van de theeboom bevat terpinen-4-ol, alpha-terpineol en alpha-pinene. Deze ingrediënten staan bekend om hun antibacteriële en schimmeldodende werking. Tot slot werkt de olie ontstekingsremmend. De tea tree-bladeren worden al generaties lang gebruikt als traditionele remedie of wanneer er diepe reiniging nodig is, bijvoorbeeld bij het wassen van de handen.

Tea tree olie tegen puistjes

Doordat tea tree olie een ontstekingsremmende werking heeft, kan de Tea Tree sooth van LYCON  goed ingezet worden bij het reinigen en zuiveren van de huid. Bijvoorbeeld na een waxbehandeling. Zo werkt de olie prima tegen puistjes. Uiteraard zal de huid ook goed gereinigd moeten worden voor en na het waxen met Lycotane skin cleanser. De antibacteriële werking van tea tree zal de juiste verzorging aan de huid bieden die het nodig heeft. Op zoek naar een 100% natuurlijke Tea Tree oil? Massada biedt een pure olie aan met 15ml inhoud.

Verzorging na het waxen

Na een waxbehandeling is het belangrijk dat de huid goed verzorgd wordt. Sluit daarom jouw waxbehandelingen af met een spa-gevoel en het naderhand verzorgen van de huid. Gebruik daarbij aloe vera gel, soothing cream en de tea tree Sooth. Voor de juiste pre en post producten ben je bij Smooth & Co aan het juiste adres. Welk product heb je wanneer nodig?

Aloe vera gel: Kalmerende naverzorging voor het gezicht

Soothing cream: Hydraterende naverzorging voor het lichaam

Tea tree Sooth: Naverzorging bij een intieme waxbehandeling en de oksels. 

Tea Tree Perfect: Verwijdert restjes wax van de huid na een stripwax behandeling en heeft een desinfecterende en zuiverende werking. Perfect als nabehandeling voor borst en de rug bij mannen.

Wist je dat er bij intieme waxbehandelingen en bij waxbehandelingen van de oksels bloedpuntjes kunnen ontstaan? Door de ontsmettende werking van tea tree, kun je de huid goed verzorgen.

Ingegroeide haren kun je dan weer beter met Ingrown X-it verzorgen. Lees meer over hoe je ingegroeide haren kunt behandelen.

Zelf aan de slag met tea tree olie

Door tea tree te gebruiken in jouw salon, zul je zien dat je profijt hebt van de vele voordelen die de olie van de theeboom biedt. Door Covid-19 is hygiëne nog belangrijker geworden, tea tree wordt dan ook steeds vaker gebruikt. Door bijvoorbeeld bij de wastafel een setje body wash en tea tree sooth neer te zetten, kunnen schoonheidsspecialisten eenvoudig hun handen wassen. Wil jouw klant de tea tree producten thuis kunnen gebruiken, dan bieden we ook de producten aan als retail verpakking zodat jij ze in jouw salon kunt verkopen.

Nog meer tips nodig over het efficiënt inzetten van tea tree of onze andere producten? Onze wax professionals staan jou graag te woord met betrekking tot verkooptips en andere zaken, zodat jij met jouw salon de top kan bereiken. Neem contact met ons op en ontvang direct advies op maat.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts

Volg ons op Instagram