LYCON

7 TIPS VOOR SCRUBBEN NA HET WAXEN

Veel salons krijgen regelmatig klanten over de vloer die klagen over bultjes na waxen en weten niet dat de verzorging na waxen heel belangrijk is. Het is dus van belang dat jij, als saloneigenaar, weet hoe je jouw klanten de beste ervaring biedt. Niet alleen voor en tijdens een waxbehandeling, maar ook wat jouw klanten na het waxen het beste kunnen doen. Bij Smooth & Co kunnen wij jou van A tot Z voorzien van informatie over onder andere waxbehandelingen voor het hele lichaam, inclusief het gezicht. Wij bieden jou de tips en tricks die je nodig hebt om jouw klanten de meest optimale ervaring te geven die zij zich maar kunnen wensen en dat ze terugkomen in jouw salon.

Wat is scrubben?

In dit blog gaan we in op tips voor scrubben na het waxen, zodat jij dit kunt gebruiken om jouw klanten te informeren. Het belangrijkste is, dat je antwoord weet te geven op de volgende vraag: wat is scrubben nou eigenlijk? Als je al jarenlange ervaring hebt, weet je het antwoord waarschijnlijk wel, maar voor de beginnende waxers bieden we je toch een korte uitleg:

“Door de huid te scrubben verwijder je dode huidcellen die de bovenste laag van de huid bedekken. Als de dode huidcellen weg gescrubd zijn, krijgt de huid een mooie glans. Daarnaast houd je de huid rustig en zacht.”

Scrubtips voor na het waxen

Wil jij jouw klanten terug laten komen in jouw salon voor vervolgbehandelingen? Dan is het van belang dat jij weet hoe je moet scrubben en waarom scrubben belangrijk is, zodat jij dit kunt overbrengen op jouw klanten. Bij Smooth & Co weten wij hier alles van en daarom bieden wij je graag onderstaande tips.

Tip 1: Scrub vanaf 3 dagen na de waxbehandeling

Laat na een waxbehandeling in ieder geval de eerste 24 tot 48 uur de huid rusten. Douche niet te heet, ga niet direct sporten en trek geen strakke kleding aan. Daarna is het echter zeer belangrijk om de huid te scrubben om bijvoorbeeld ingegroeide haren te voorkomen. Gebruik bij ingegroeide haren Ingrown X-it.

Tip 2: Scrub 2 á 3 keer per week

Om de huid zacht te houden en ingegroeide haren te voorkomen is het raadzaam om regelmatig te scrubben. Wij houden 2 á 3 keer per week aan, maar om de dag kan ook (tot 5 keer per week). Door te scrubben met de olievrije Sugar Scrubs van Lycon ben je ervan verzekerd dat je geen ingegroeide haren meer krijgt. Deze bodyscrubs sluiten de huid niet af en zijn daarnaast vegan, eco-friendly (doordat de korrels van suiker zijn en oplossen) en natuurlijk.

Tip 3: Scrub met een milde, niet te grove korrel

Wanneer je scrubt met een te grove korrel, kan de huid geïrriteerd raken. Je verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar je beschadigt ook de huid eronder, wat kan zorgen voor meer onzuiverheden. Scrub daarom altijd met een milde korrel, om ongemakkelijkheden te voorkomen.

Tip 4: Ga voorzichtig te werk

Nadat de dode huidcellen zijn verwijderd, komt er nieuwe, kwetsbare huid ervoor terug. Daarom adviseren wij om niet te lang, te krachtig of te vaak te scrubben, omdat je anders de onderliggende huid beschadigd. Er kunnen wondjes, huidirritaties en infecties ontstaan als gevolg. Ga daarom altijd voorzichtig te werk.

Tip 5: Scrub onder de douche op een schone huid

Je kunt het beste de huid scrubben als deze schoon is. Zet daarom de douche uit als je hebt gedoucht. Scrub vervolgens in een douchecabine (om troep in de badkamer te voorkomen) en spoel de huid daarna weer af onder de douche.

Tip 6: Gebruik verschillende scrubs voor het lichaam en het gezicht

Gebruik een andere scrub voor het lichaam dan dat je voor je gezicht gebruikt, en andersom. De gezichtshuid is erg teer en beschadig je snel wanneer je een bodyscrub gebruikt met een grove korrel. Tevens is een gezichtsscrub weer niet geschikt voor het lichaam, omdat er te weinig korrels in zitten of de korrels te fijn zijn.

Tip 7: Breng na het scrubben een verzorgende crème aan

Last but not least verzorg je de huid het beste door na het scrubben een verzorgende crème of lotion aan te brengen. Als het lichaam is gescrubd, is het een uitstekend idee om de verzorgende bodylotions van Lycon als aanvulling op de nabehandeling te gebruiken.

De geschikte nabehandeling voor thuisgebruik

Als je jouw klanten de ideale nabehandeling wilt geven voor thuis, zijn alle genoemde producten ook geschikt voor thuisgebruik. De Sugar Scrubs, Bodylotions en de Ingrown X-it bestel je (nadat je een account hebt aangemaakt) in onze webshop voor de inkoopprijs, zodat jij ze vervolgens in jouw salon kunt aanbieden voor jouw zelf bepaalde retailprijs. In onze wax trainingen gaan we ook in op marketingtechnieken die het beste voor jou kunnen werken.

Advies nodig over retailprijzen en andere marketingtechnieken voor in jouw salon? Onze ervaren wax professionals kunnen jou het beste voorzien van informatie. Neem daarom vooral contact met ons op via +31 (0) 33 260 01 00 of stuur een mail naar info@smoothandco.nl en ontvang advies op maat.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts

LYCON

7 TIPS VOOR SCRUBBEN NA HET WAXEN

 - 

Veel salons krijgen regelmatig klanten over de vloer die klagen over bultjes na waxen en weten niet dat de verzorging na waxen heel belangrijk is. Het is dus van belang… Lees meer