massage olieen massada en gemology
MASSADA

Mmmm…massage voor Body & Mind met MASSADA!

Een regelmatige ontspanningsmassage is een goede manier om body én mind te laten relaxen van top tot teen. Dit heeft diverse gezondsheidsvoordelen voor je lichaam en je kunt mentaal de dagelijkse stress ook weer veel beter aan. MASSADA is ervan overtuigd dat je pas écht kunt ontspannen als je dat op een zo natuurlijke mogelijke manier doet, waarbij er aandacht is voor zowel lichaam als geest. Met natuurzuivere producten en deze holistische benadering worden lichaam en geest weer in balans gebracht, als weldadig rustpuntje tijdens al je drukke bezigheden.

Veel mensen gaan pas voor een massage als ze klachten hebben. Je hoeft echter geen klachten te hebben om jezelf regelmatig een heerlijke ontspanningsmassage te gunnen. Een regelmatige massage kan juist preventief werken bij het helpen voorkomen van klachten zoals spierpijn, een gejaagd gevoel, stress, slecht slapen of (spannings)hoofdpijn.

Herstel van je zelf helende vermogen
Ons lichaam is door middel van ons zelf helende vermogen van nature altijd op zoek naar homeostase, oftewel een natuurlijke balans en evenwicht voor een optimale gezondheid. Vaak wordt dit evenwicht verstoord door invloeden zoals een onevenwichtige voeding, virussen of bacteriën. Het is echter vooral de chronische stress die ervoor zorgt dat we uit balans raken, met tal van nadelige gevolgen voor lichaam én geest. Een regelmatige ontspanningsmassage kan dan zorgen voor het herstel van ons zelf helende vermogen. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komen je lichaam en geest lekker tot rust. Het zorgt er ook dat spanningen niet opgeslagen worden in je lichaam.

Minder vaak ziek door een regelmatige massage
Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die zichzelf regelmatig een ontspanningsmassage gunnen, minder vaak ziek zijn. Lichte aanrakingen zorgen er namelijk voor dat het stofje oxytocine in je lichaam toeneemt. Dit is een hormoon dat je een gevoel van veiligheid en gebondenheid geeft. Het maakt je beter bestand tegen stress en laat je lichaam sneller tot rust komen. De aanmaak van het stress verhogende hormoon cortisol neemt juist af door massage. Dit heeft positieve effecten voor je immuunsysteem. Lichamelijke ongemakken die worden veroorzaakt door stress krijgen minder kans en mentale klachten zoals onrust en stress nemen af en help je tevens voorkomen.

Een total reset voor Lichaam én geest
Een MASSADA ontspanningsmassage is een milde en rustige variant van de klassieke massage om je spieren en lichaam op een zachte wijze heerlijk te laten ontspannen en als het ware te ‘resetten’. Je ontdekt hierdoor vaak dat je spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan je zelf in de gaten had. Langdurig zitten in dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten, stress (daar is íe weer!) of een verkeerde lichaamshouding met opgetrokken schouders kunnen dit soort spierklachten veroorzaken.

Relax…
Met een MASSADA ontspanningsmassage ervaar je vaak na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering. Dit komt door de zachte massagetechnieken, in combinatie met rijke en heerlijk geurende massage oliën. Deze oliën zijn stuk voor stuk ontwikkeld op basis van aromatherapie, waarbij diepgaande kennis over heilzame ingrediënten en huidverzorging zijn verenigd. Lavendel staat natuurlijk bekend als de ultieme ontspannende etherische olie. In de MASSADA Lavender Oil is dit dan ook het belangrijkste ingrediënt, gecombineerd met vitamine E voor een mooie en gezonde huid. De MASSADA Relaxing Oil combineert natuurlijke extracten van duivelsklauw (ontspannend bij spier- en gewrichtspijnen), Sint Janskruid (verwarmend en kalmerend) en tijm (ontspannend voor je lichaam, opwekkend voor je geest).

Reboost…
Als je liever een massage hebt die je lichaam weliswaar ontspant, maar die tegelijkertijd ook je body en mind een vitaliserende boost geeft, is de MASSADA Rosemary Oil een aanrader. De heilzame natuurkracht van rozemarijn werkt als sneeuw voor de zon bij klachten als vermoeidheid, bronchitis, fysieke uitputting en spierpijnen. Deze fris kruidig ruikende olie werkt versterkend en stimulerend en is ideaal in te zetten bij spier- en gewrichtspijnen, vermoeide benen en fysieke vermoeidheid. Laat jezelf eens vrijblijvend adviseren bij de MASSADA Professionals over welke olie voor jouw lichaam en geest het meest geschikt is en ervaar wat een regelmatige massage voor je kan doen!

Meer weten over holistische massages?
Wij vertellen je graag alles over onze natuurzuivere producten van MASSADA!

Meer weten over holistische massages?

Wij vertellen je graag over onze Massada producten

Blog producten

Related posts

Volg ons op Instagram