Smooth and co service en ondersteuning
MASSADA

Patchouli, de essentiële olie van MASSADA vol passie, harmonie en…peace!

Het is zomer en de tijd van de festivals is weer een feit. Wie aan festivals denkt, kan niet heen om grote groepen mensen die allemaal één doel hebben: op een relaxte manier genieten van goede muziek, saamhorigheid en zon. Hartstocht, harmonie en passie hebben ze veelal eveneens gemeen. Een essentiële olie waarop zonder twijfel ook al deze kernwoorden van toepassing zijn is Patchouli, vooral bekend vanuit de Flowerpower tijd!

Flowerpower was in de jaren ‘60 en ’70 een bekende jeugdcultuur, van oorsprong afkomstig uit Amerika. De mensen die in de Flowerpower- subcultuur zaten werden ook wel ‘hippies genoemd. Ze leefden vaak in communes en luisterden naar psychedelische muziek. Ze protesteerden tegen de oorlog, honger en armoede op de wereld en wilde maar één ding: wereldwijde vrede (“peace”)! Een populaire geur in die tijd was patchouli.

Patchouli, kleine struik met heerlijke geurende etherische olie

De Patchouli (Pogostemon cablin) is een kleine, groene struik van ongeveer één meter hoogte met harige stengels en grote aromatische bladeren met daarop een dun donslaagje. Van oorsprong is de plant afkomstig uit tropisch Azië, waar deze in het wild groeit. Tegenwoordig wordt de plant verbouwd vanwege zijn heerlijke geurige etherische olie in landen zoals China, Japan en Paraguay.

Natuurlijk afrodisicum en kalmerende relax olie

In de jaren ’60 en ‘70 was patchouli dé trendgeur van een complete generatie. De hippies besprenkelden hun kleding overvloedig met de geurige olie die ze meebrachten van hun ‘vredesreizen’ naar India. Natuurlijke olie van patchouli heeft qua geur een stimulerende werking op gevoelens van passie en hartstocht en creëert een gevoel van harmonie en ‘peace’. In kleine hoeveelheden heeft patchouli een stimulerende werking op met name je geest, terwijl deze olie bij hogere doseringen juist een kalmerende effect heeft.

Heerlijk om te ruiken, geweldig voor je huid

Essentiële oliën doen echter veel meer dan alleen het aangenaam prikkelen van je reukorgaan. Ze kunnen een actieve bijdrage leveren aan het stimuleren van de natuurlijke gezondheid van je lichaam én je huid. MASSADA heeft deze bijzondere olie daarom toegevoegd aan haar collectie van natuurlijke essentiële oliën, omdat patchouli ook veel goede eigenschappen heeft voor je huid.

Cel vernieuwend en ontstekingsremmend

Patchouli heeft een schimmeldodende werking, met name bij hardnekkige huidschimmels. Deze tikkeltje mysterieus geurende essentiële olie werkt bovendien krachtig cel vernieuwend en heeft daarmee een effectieve anti-aging werking bij rimpels, huidverslapping en de rijpere huid. Tot slot staat deze olie bekend om zijn ontstekingsremmende- en herstel bevorderende eigenschappen bij onder andere wondjes en littekens.

Pretty & Peace by Patchouli!

Patchouli olie kan plaatselijk worden toegepast op je lichaam, maar wordt meestal gecombineerd met de plantaardige basisoliën van MASSADA om op die manier een groter oppervlak van je lichaam of gezicht te kunnen behandelen. Het is samengevat een krachtige olie voor je natuurlijke schoonheid, innerlijke harmonie én kalmte, dus… Pretty & Peace by Patchouli gaat in dit geval zeker op!

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts