LYCON

Gevoelige huid waxen, wat moet je weten

Je krijgt een klant in de salon en hij of zij geeft aan vaak last te hebben van allergische reacties of roodheid na een wax behandeling. Wat doe je dan? In dit blog leer jij alles over een gevoelige huid. Wanneer spreken we precies over een gevoelige huid en welke wax kun jij het beste gebruiken bij klanten die een reactie ervaren? Ook vertellen we je over de eigenschappen van de LycoTec Hot Wax, en strip waxen. Wij hebben de ideale wax voor klanten met een gevoelige huid. Lees snel verder.

Wanneer spreken we van een gevoelige huid?

Een gevoelige huid betekent dat je kunt reageren op de wax zodra deze wordt aangebracht of juist wordt verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor colofonium. Dit zit in bruine pleisters en kan bij mensen met een gevoelige huid zorgen voor bultjes, roodheid en vervelende zwellingen en blaasjes. Zo kan de huid ook een allergische reactie tonen zodra de wax zich aan de huid hecht en wanneer de wax wordt verwijderd en de huid teveel wordt belast. Dit kan komen doordat de verkeerde techniek voor het verwijderen van de wax wordt gebruikt, of juist de verkeerde wax. Het verkeerd verwijderen van de wax kan leiden tot ontstoken haarzakjes en roodheid. Ook kan de huid beschadigd raken wanneer je vergeet om Pre-Waxing Oil te gebruiken. De wax plakt dan aan de huid, wat niet de bedoeling is.

Een allergische reactie kan ook ontstaan door andere invloeden, zoals hormonen, gebruik van bepaalde medicijnen, bepaalde huidtypes, zwangerschap of overgang of wanneer je griep onder de leden hebt. 

Klanten die een allergische reactie tonen of aangeven dat zij een allergie hebben voor bruine pleisters, mag je alleen behandelen met een synthetische waxsoort. De oplossing is heel simpel: maak gebruik van een synthetische wax zonder colofonium. De wax mag dan geen bijenwas of bomenhars bevatten. Synthetische waxsoorten van Lycon zijn LycoTec Hot Wax en Strip Wax. De LycoTec Hot Wax is de ideale hot wax om het gezicht, de oksels, bikinilijn en de intieme zone mee te waxen. De LycoTec Strip Wax is daarentegen ideaal voor grote oppervlaktes, zoals benen en armen. LycoTec wax van Lycon is daarom de perfecte wax wanneer je iemand met een gevoelige huid gaat waxen. 

Tip: Vraag bij nieuwe klanten altijd of ze een allergie hebben of specifiek allergisch zijn voor bruine pleisters. Wanneer dit zo is, maak dan een notitie in het klantenbestand.

LycoTec Hot Wax, zeer geschikte wax voor klanten met een gevoelige huid

LycoTec Hot Wax is een full body wax en is de eerste synthetische wax van Lycon voor de zeer gevoelige huid waxen. De Tec-waxen zijn zeer geschikt voor het gezicht (kaaklijn), de oksels, bikinilijn en zelfs de volledige intieme zone en voor haren die vaker zijn gewaxt (daar waar het haar al zachter en dunner is geworden). Daarnaast uiteraard voor zeer gevoelige huidtypen.

Ook is het een fantastisch product om benen (of andere grotere oppervlaktes zoals rug, armen en borst (kas) die normaal met Strip wax worden gewaxt) mee te waxen. Voor diegene die niet met strips willen werken en voor die klanten die te gevoelig zijn voor Strip wax is dit een zeer geschikte wax. Dit omdat het zeer dun kan worden aangebracht. Bijna net zo dun als Strip wax.

Eigenschappen van LycoTec wax:

  • Vanaf 1 mm haarlengte
  • Wordt bijna net zo dun aangebracht als Strip wax
  • Het kan met de haargroeirichting mee worden aangebracht als het haar lang is. Bij kort haar is het het beste om de wax tegen de haargroeirichting in aan te brengen
  • Mag 5-6 keer op hetzelfde gebied worden aangebracht indien nodig (soms, indien de huid droog is, opnieuw pre-waxing olie aanbrengen tussen de patches door).
  • Voor de zeer gevoelige huid of voor grotere oppervlaktes, zonder wax strips.
  • Minder roodheid, geen irritaties of allergische reactie
  • Prettigere ervaring voor de klant!

LycoTec Strip Wax, ideaal voor grote oppervlaktes

LycoTec Strip Wax van Lycon is een wax die juist heel geschikt is voor grote oppervlaktes en zeer voordelig in gebruik. Hiermee kun je niet alleen de armen en benen waxen, maar ook de borst en de rug. De colofonium vrije strip wax van LycoTec is hiervoor perfect. De LycoTec Strip Wax is net zo krachtig en heeft deze dezelfde werking als de andere strip waxen.

LycoTec Hot Wax en LycoTec Strip Wax is er in twee varianten: LycoTec White Hot Wax en LycoTec Superberry Hot Wax, Lycotec SuperBerry Strip Wax en LycoTec White Strip Wax en LycoTec White Strip Wax Cartridge.

Professioneel advies van onze trainsters

Vragen over het gebruik van LycoTec Hot Wax? Of benieuwd naar wat onze deskundigen nog meer voor jou kunnen betekenen? Breng jouw salon naar de top met deskundig advies van onze ervaren wax professionals. Ook bieden we jou graag tips over marketing en bijverkoop naast de reguliere behandelingen in jouw salon. Neem daarom vooral contact met ons op via +31 (0) 33 260 01 00 of stuur een mail naar info@smoothandco.nl en je ontvangt direct advies op maat.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts

LYCON

De ideale wax training voor starters

 - 

Ben jij een startende waxer en ga jij binnenkort een salon openen? Wil jij daarnaast kennis maken met de speciale wax behandelmethoden van Lycon? Dan zit je bij Smooth &… Lees meer