LYCON

Welke wax is het meest geschikt voor het ontharen van gezichtshaar?

Gezichtshaar, mannen en vrouwen zijn er beide mee bekend. Mannen over het algemeen in meerdere mate dan vrouwen. Niet iedereen vindt gezichtshaar even mooi en fijn. Denk bijvoorbeeld aan vrouwen die door hormonen ineens haren op de bovenlip en op andere plekken in het gelaat hebben groeien. Ook mannen kunnen kieskeurig zijn, bijvoorbeeld als neusharen lang zijn en ze er graag verzorgd uitzien. Dus het haar in het gezicht mag zo nu en dan wel eens verwijderd worden. Maar welke wax is dan precies geschikt voor het ontharen van gezichtshaar? En is er nog verschil tussen de meest geschikte wax bij mannen en bij vrouwen? Wij vertellen het in dit blog.

Gezichtsbeharing verwijderen bij vrouwen

Gezichtsbeharing bij vrouwen komt voornamelijk voor in de vorm van beharing op de bovenlip, kin, wangen (kaaklijn) en natuurlijk de wenkbrauwen. Daarnaast groeien er haren in de neus en oren. Wanneer je het gezicht gaat harsen, adviseren wij om daarvoor in twee stappen te waxen. Eerst gebruik je Hot Wax en daarna LycoJet Wax om de laatste donshaartjes te verwijderen. Wanneer je klanten ontvangt die gevoeligheid ervaren bij het waxen, kun je in plaats van de Hot Wax ook de LycoTec Wax gebruiken. LycoTec is de ideale wax voor de zeer gevoelige huid en klanten met een allergie voor colofonium. 

Nieuw is de hybride wax van Lycon, deze wax bestaat uit een mix van de sterke Hot Wax en de elastische LycoTec Wax die zacht aanvoelt op de huid. Gemakkelijk aan te brengen, efficiënt werken en perfect voor het gezicht. Voldoende keus maar de LycoJet voor alle dons en verfijnde haartjes is toch echt een musthave na de Hot wax, LycoTec of Lycodream wax. 100% haarvrij resultaat met Lycon, dat wil toch iedere vrouw?

Grooming behandeling

Door de plekken in het gelaat te waxen, gebeurt dit met uiterste precisie, in tegenstelling tot wanneer dit wordt geschoren of getrimd. Je komt met hars beter in de hoekjes waar het haar groeit, waardoor je met een wax behandeling jouw klant volledig haarvrij naar huis laat gaan. Het gezicht waxen heeft daarnaast als voordeel dat het haar langer wegblijft en je dus langer kunt genieten van het haarvrije resultaat. De specialisten van Smooth & Co adviseren om voor een grooming behandeling de MANifico productlijn te gebruiken. Gebruik dan de super sterke MANifico Hot Wax om het gezicht te waxen.

Behandelen van de huid na waxen

Na een ontharingsbehandeling én na het scheren is het mogelijk dat er ontstekingen ontstaan bij de klant. Haren kunnen gaan ingroeien en er kunnen rode bultjes verschijnen op de huid. Na een waxbehandeling van de baard komt dit bijvoorbeeld vaak voor, omdat dit stugge haren zijn die moeilijk door het oppervlak van de huid kunnen doordringen nadat ze gewaxt zijn. Om de huid zachter te maken en de ontstekingen te behandelen, adviseren wij om jouw klanten te informeren over de producten van Ingrown X-it. Dit breng je 10 dagen lang 2x per dag aan op de ontsteking.

Wat is nu de meest geschikte wax voor het ontharen van het gelaat?

Nog één keer op een rij de meest geschikte wax voor het gezicht waxen:

Voor het ontharen van de baard adviseren wij de Hot Wax uit de MANifico productlijn te gebruiken. Heb je nog vragen over het gebruik van onze waxen bij een gezichtsbehandeling? Of wil je meer weten over het verbruik van de verschillende soorten waxen? Onze wax professionals bieden jou graag de informatie en tips die jij nodig hebt om jouw salon naar de top te brengen. Neem daarom vooral contact met ons op en ontvang direct advies op maat.

Meer weten?

Wij vertellen je graag over onze producten

Blog producten

Related posts