Veel gestelde vragen

Over Smooth&Co
Hoe werkt het bestelproces?

Je kunt bij Smooth & Co bestellen via de webshop of via onze eigen app. Hiervoor heb je een account nodig. Maak een account aan en vink de merken aan waar je producten van wilt bestellen. Na goedkeuring vanuit Smooth & Co ontvang je een e-mail met toegang tot de webshop en de app. Je kunt nu met jouw account bestellingen plaatsen.

Ik heb al eens eerder besteld en wil graag dezelfde bestelling opnieuw plaatsen, kan dat?

Wanneer je bij ons besteld, wordt jouw bestelling in je account opgeslagen. Dat houdt in dat je eerdere bestellingen kunt ophalen en opnieuw kunt plaatsen. Het is daarin mogelijk om jouw winkelmand aan te passen, bijvoorbeeld wanneer je maar een deel van jouw eerdere bestelling nodig hebt.

Ik wil een bestelling plaatsen, waarom heb ik daarvoor een account nodig?

Het is bij Smooth & Co alleen mogelijk om met een account te bestellen, omdat wij een wax groothandel zijn waar salon eigenaren en andere ondernemers producten kunnen aanschaffen. Je hebt dan ook een KVK- en een BTW nummer nodig. Na het aanmaken van een account, ontvang je van ons een e-mail, zodat je kunt bestellen in onze webshop en in onze app. Start je een salon en heb je nog geen kvk nummer bel ons dan even op +332600100 of stuur een mail naar info@smoothandco.nl.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen heb?

Wij streven ernaar dat alle bestellingen die op werkdagen voor 15:00 uur worden gedaan, dezelfde dag nog worden verstuurd*. Je bestelling wordt via PostNL verzonden. Wij hanteren verdere voorwaarden van PostNL. Dat houdt in dat we na ontvangst van jouw bestelling een bevestigingsmail zullen sturen. Daarna ontvang jij van PostNL, wanneer PostNL het pakket heeft ontvangen, een mail met een Track & Trace code.
*uitzonderingen daargelaten.

Ik heb ondersteuning nodig met de marketing voor mijn salon, kan Smooth & Co mij daarbij helpen?

Smooth & Co streeft ernaar haar klanten optimaal te ondersteunen; óók op marketing gebied. Op onze website bieden wij de meest recente tools (blog pagina) en gerichte marketing tips en tricks, zodat jij een winstgevende boost aan je salon kunt geven. Neem voor specifieke klantgerichte ondersteuning contact met ons op! We helpen je graag verder!

Wat zijn de openingstijden van Smooth & Co tijdens feestdagen?

Smooth & Co is gesloten tijdens feestdagen. Op de volgende dagen worden er geen bestellingen verwerkt:

 • Goede vrijdag
 • 2e Paasdag
 • 2e Pinksterdag
 • Koningsdag
 • Hemelvaartsdag
 • 1e en 2e Kerstdag
 • Nieuwjaarsdag
Waar vind je Smooth & Co?

Smooth & Co is gelegen op de Eemweg 31-19, 3755 LC te Eemnes. Trainingen vinden plaats op de 1ste verdieping. Er is geen lift aanwezig.

Bereikbaarheid:

Smooth & Co bevindt zich centraal gelegen nabij de A1 en de A27 (afrit 11 Eembrugge/Baarn) op een kleinschalig bedrijven terrein in Eemnes, aan de rand van Baarn. Er is een (gratis) parkeerplaats aanwezig voor de deur. Reis je met het openbaar vervoer, dan stap je uit bij station Baarn en is er een busverbinding (buslijn 272 of 572, uitstappen bij halte De Drie Eiken).

Lycon algemeen
Waarom zou ik voor Lycon kiezen en niet een ander merk?

Lycon Hot Wax is de sterkste wax die er is. De haren onder de oksels, in de bikinilijn en de intieme zone zijn stugge en sterke haren die je het beste wegkrijgt met een sterke wax: de Hot Wax van Lycon dus. De haren op de kin en bovenlip zijn ook vaak stug (hormoonharen). Ook deze verwijder je moeiteloos met Lycon Hot Wax voor een langdurig 100% haarvrij resultaat. Door Pre-Waxing Oil te gebruiken voor het aanbrengen van hot wax, zal de huid niet beschadigen.

Is waxen met Lycon wax pijnlijk?

Iedereen heeft een andere pijngrens. Ook iedere wax professional waxt op een andere manier. Wanneer je voor het eerst gaat waxen, zal de huid nog iets gevoelig zijn. Maar als je vaker gaat waxen zul je zien dat het bijna pijnloos is. Wanneer je gaat waxen met Lycon wax kun je de behandeling zelfs nog aangenamer maken door gebruik te maken van Pre-Waxing Oil. Deze olie zorgt ervoor dat je de huid beschermt en wanneer je de wax aanbrengt, deze niet aan de huid kan hechten. Zodra je de wax verwijdert, zul je dus alleen aan de haartjes trekken.

Hoe gebruik ik de wax van Lycon?
 1. Maak de huid schoon met Lycotane Skin Cleanser. 
 2. Masseer de te behandelen huid goed in met Lycon Pre-Waxing Oil, zodat de behandeling comfortabel en nagenoeg pijnloos wordt.
 3. Breng de wax in gedeelten aan op de huid, tegen de haargroeirichting in. 
 4. Verwijder de wax met een snelle beweging, tegen de haargroeirichting in. TIP: gebruik LycoJet wax als nabehandeling om alle verfijnde en donshaartjes te verwijderen, zodat je geen pincet meer nodig hebt.
 5. Reinig de huid met Lycotane Skin Cleanser. Hiermee sluiten de poriën. 
 6. Als laatste masseer je de huid met de Soothing Cream, Tea Tree Sooth of Aloe Vera Gel.
Kan ik meerdere keren waxen over hetzelfde gedeelte van de huid?

Dat kan, als je de huid goed beschermt. De huid bescherm je door de huid van tevoren te behandelen met Pre-Waxing Oil van Lycon. Hiermee hecht de wax niet aan de huid, maar alleen aan de haartjes. Wanneer het tijdens de behandeling nodig is om meerdere keren over hetzelfde stukje van de huid te waxen, zul je de huid dus niet beschadigen. Zorg er wel voor dat je tijdens de behandeling, tussen het verwijderen van de wax plakjes door, opnieuw Pre-Waxing Oil aanbrengt.

Ik wil maar 1 wax in mijn salon voor heel het lichaam, welke kan ik het beste gebruiken?

Wanneer je weinig wax behandelingen biedt en je één soort wax wilt adviseren wij een Hybride wax zoals de Lycodream of Pinkini. Deze waxsoorten zijn geschikt voor het hele lichaam.

Verwijder je met hot wax alle haren?

De hot wax van Lycon verwijdert in principe alle soorten haren, zoals stugge en geschoren haren en wanneer een klant heel veel haren heeft. Echter als je ook de verfijnde en donshaartjes wilt verwijderen adviseren wij om de LycoJet Hot Wax als nabehandeling te gebruiken. Nadat je de LycoJet Hot Wax hebt gebruikt heb je ook geen pincet meer nodig.

Hoeveel behandelingen haal ik uit een kilo hot wax?

Een kilo Hot wax kost €32,50. Uit een kilo heb je gemiddeld 27 gram nodig per behandeling, dat zijn circa 27 behandelingen uit een kilo en dat betekent dat je €1,20 per behandeling kwijt bent.

Meer verbruik- en omzet informatie nodig? Vraag om een overzicht via info@smoothandco.nl.

Hoe hard wordt hot wax zodra deze opdroogt?

Wanneer de wax opdroogt blijft de structuur gummi-achtig waardoor je de opgedroogde wax plakjes eenvoudig kunt verwijderen. Wanneer de wax brokkelt of hard is bij het verwijderen check dan de temperatuur van de wax, deze staat dan te hoog.

Hoe verwijder ik restjes wax van de huid?

Blijft er na het verwijderen van de wax nog een restje op de huid plakken, dan kun je met de achter kant van het wax plakje de rest van de wax verwijderen. Of breng een nieuw plakje wax aan om het achter gebleven restje te verwijderen.

Hoe lang kan ik hot wax gebruiken als het in de heater zit?

De houdbaarheid van hot wax is eindeloos en verliest dan ook nooit zijn kracht. Vul einde van de dag je heater bij met wax, zet even op de hoogste stand om goed te laten smelten en maak de heater schoon met wax solvent. Zet je heater uit.

Hoe warm je de wax op en welke temperatuur moet de wax zijn?

De wax warm je op met een waxapparaat (heater). Lycon biedt verschillende heaters aan; 1 ltr heater, digitale heater en de baby heater. Zet de wax heater eerst op de hoogste stand om de wax volledig te laten smelten. Stel deze vervolgens in op de gewenste temperatuur. De temperatuur van hot wax én van LycoJet wax moet tussen de 60 en 65 graden Celsius zijn (de wax is gebruiksklaar bij een dikke honingachtige structuur).

Waarom wax je tegen de haargroeirichting in?

Wanneer je met enige druk de haartjes opwipt, kan de wax zich goed hechten aan de haartjes (en verwijder je alle haren met een haarlengte vanaf 1mm).

Ik heb wax gemorst op de vloer, wat nu?

De Lycon Wax Solvent verwijdert niet alleen waxresten van de wax heater, maar ook alle waxresten van je vloer, kleding en alle andere plekken waar waxresten op kunnen komen. Alles behalve de huid.

Hoe maak ik de wax heater schoon als mijn werkdag voorbij is?

Met de Lycon Wax Solvent reinig je moeiteloos de wax heater wanneer deze warm is. Zet de heater op de hoogste stand, vul je heater bij met wax. Doe de Wax Solvent op een watje en reinig de randen van de wax heater (zeker voordat je de deksel erop doet. Zo voorkom je dat de deksel vast plakt en deze de volgende dag gewoon weer eraf gehaald kan worden.)

Witte pukkeltjes en/of puistjes na het waxen?

Voorkom pukkeltjes en puistjes door na het waxen direct de huid af te koelen. Zorg er ook voor dat je de huid goed spant om als je de wax verwijdert. Verzorg de huid met Ingrown X-it Cream, een crème tegen ingegroeide haren. Lees meer over de behandeling van ingegroeide haren.

Welke naverzorging gebruik ik?

Na het waxen kun je de huid op verschillende manieren behandelen. Gebruik de Aloe Vera Gel om de huid te kalmeren, geef de huid meer hydratatie met de Lycon Soothing Cream of verzorg de huid met de Tea-Tree Sooth. De Tea-Tree Sooth werkt ook nog desinfecterend. In dit blog lees je meer over de verzorging van de huid na het waxen.

De wax glijdt van de huid, hoe kan dat?

Als de wax van de huid glijdt, zit er nog te veel olie op de huid. Dit kun je eventueel verwijderen met een tissue. Handige tip: Met een tik op de pomp heb je een druppel olie op je hand, dat is voldoende voor de bovenlip. Óf olie op een watje en druk steeds met je vinger op het watje om aan te berengen op de huid, voor een groter oppervlak zoals oksels gebruik je een watje met olie.

Wanneer ik de wax wil verwijderen, breekt de wax af. Hoe kan dit?

Dit kan meerdere oorzaken hebben qua verwijder techniek. Wanneer je de huid niet goed span kan de wax eerder breken. Houd de huid goed gespannen en verwijder de wax door dicht bij de huid te blijven. Trek de wax niet omhoog. Verwijder als een sinaasappel, dus pellende techniek. Snel maar dicht bij de huid. Bij grote wax plakken verwijder in 2 keer, verwijder tot het midden pak weer over en verwijder laatste stukje. OH! en wacht niet te lang met verwijderen, wax plakje moet gummy-achtig blijven.

Hoe verwarm ik de wax het snelst?

Zet de heater met de deksel erop aan op de hoogste stand voor 12 / 15 minuten. Draai daarna terug naar de juiste stand voor nog ca 25 minuten, roer de wax goed door. Is de structuur niet dik honinigactig zet de wax dan iets hoger of lager.

Mijn klant heeft een hele gevoelige huid, welke wax is de beste?

Wanneer je veel in het gezicht waxt en ook wangen is de LycoTec Hot wax zeer geschikt. Deze wax bevat geen colofonium dus ook zeer geschikt voor klanten die snel reageren of een allergie hebben voor bruine pleisters. Zeer elastische en zachte wax maar niet zo sterkt als de hot wax, wax daarom na met de LycoJet wax. LycoTec bevat geen bijenwax en bomenhars maar is synthetisch en vegan.

Brazilian wax
Kan de hot wax ook aangebracht worden op een gevoelige huid?

De wax gebruik je ook bij een gevoelige huid, tenzij de klant allergisch is voor bruine pleisters (colofonium). Dankzij de olie bescherm je de huid, de wax behandeling is comfortabel voor de huid.

Kan ik meerdere keren waxen over hetzelfde gedeelte van de huid?

Dat kan, als je de huid goed beschermt. De huid bescherm je door de huid van tevoren te behandelen met Pre-Waxing Oil van Lycon. Hiermee hecht de wax niet aan de huid, maar alleen aan de haartjes. Wanneer het tijdens de behandeling nodig is om meerdere keren over hetzelfde stukje van de huid te waxen, zul je de huid dus niet beschadigen. Zorg er wel voor dat je tijdens de behandeling, tussen het verwijderen van de wax plakjes door, opnieuw Pre-Waxing Oil aanbrengt.

Waarom waxen met 2 waxsoorten?

Voor een 100% haarvrij resultaat is ons advies wax met een waxsoort voor de stugge en vele haren en een waxsoort voor de verfijnde en donshaartjes zo heb je geen pincet meer nodig en een perfect glad en 100% haarvrij resultaat.

Een Brazilian wax behandeling tijdens menstruatie, kan dat?

Het is wel mogelijk maar het is erg gevoelig, als nieuwe klant adviseren wij niet tijdens je menstruatie een afspraak te maken.

Hoe kan ik de intieme zone het beste naverzorgen?

Je verzorg de intieme zone het beste met de Pinkini Finishing Lotion. Gebruik om de huid extra te kalmeren en hydrateren de Pinkini Intimate Mask.

Kan ik meerdere keren waxen over hetzelfde gedeelte van de huid?

Dat kan, als je de huid goed beschermt. De huid bescherm je door de huid van tevoren te behandelen met Pre-Waxing Oil van Lycon. Hiermee hecht de wax niet aan de huid, maar alleen aan de haartjes. Wanneer het tijdens de behandeling nodig is om meerdere keren over hetzelfde stukje van de huid te waxen, zul je de huid dus niet beschadigen.
Zorg er wel voor dat je tijdens de behandeling, tussen het verwijderen van de wax plakjes door, opnieuw Pre-Waxing Oil aanbrengt.

Kan ik de Pinkini Hybrid Hot Wax ook gebruiken voor andere lichaamsdelen?

De Pinkini wax is ook zeer geschikt voor het gezicht en het waxen van oksels.

Welke adviezen kan ik mijn klanten meegeven als naverzorging na het waxen?

Scrub de gewaxte huid 2x per week met een olievrije scrub. De sugar scrubs van Lycon zijn zeker een aanrader. Bij last van ingegroeide haartjes kun je het beste de Ingrown X-It spray gebruiken na iedere wax-behandeling voor 10 dagen lang. Deze breng je 2x per dag aan op een gereinigde huid.

Hoe lang duurt een full brazilian wax behandeling?

Gemiddeld duurt een volledige brazilian waxbehandeling 25 minuten. Wanneer je iemand voor het eerst waxt, duurt de behandeling iets langer. Reken dan circa 10 minuten extra, zodat je ruim de tijd hebt om de klant op zijn gemak te stellen en om de nabehandeling door te nemen. Geef daarbij ook aan hoe de groeifase van de haartjes werkt en dat het slim is om tussen de behandelingen door niet meer te scheren.

Hoe kan ik mijn klanten comfortabel laten voelen bij intiem waxen?

Belangrijk is dat je klant zich niet hoeft te schamen. Vertel wat je gaat doen en probeer goed door te werken. Geef je klanten handdoekrollen of een kussen om het comfortabel te maken voor hem/haar. Praat niet te veel, maar wanneer je ziet dat het even teveel wordt voor de klant, stel dan een vraag voordat je het wax plakje met een snelle beweging verwijdert. Hiermee leid je jouw klant af. Vraag tussendoor een aantal keer of het goed gaat en of de wax niet te warm aanvoelt. Wax de intieme zone alsof het een oksel is. Twijfel dus niet bij het verwijderen van de wax. Dat geeft de klant een gerust gevoel.

Ik ben al bekend met verschillende wax technieken, is een training dan echt nodig?

Als je je wilt specialiseren in brazilian waxing, adviseren wij je toch om de Basis II Wax Training te volgen voor meer succes. Onze trainsters leren je de regels van het waxen en hoe je omgaat met klanten. Denk hierbij aan integriteit richting de klant, maar ook een pijnloze behandeling, je klant zich comfortabel laten voelen en service. Daarnaast krijg je veel handvatten voor in jouw salon en eventuele obstakels waar je tegenaan kan lopen.

De aangebrachte wax droogt niet snel genoeg om door te werken, wat kan ik het beste doen?

Druk, nadat je de wax hebt aangebracht, een met koud water natgemaakte tissue op de wax en je wax plakje kun je eenvoudig verwijderen. Op deze manier kun je goed doorwerken én dit voelt aangenaam voor je klant.

Hoe verwijder ik de wax?

Bij het verwijderen van Hybrid Hot Wax wordt geen gebruik gemaakt van waxing strips. Verwijder de wax met een snelle beweging, tegen de haargroeirichting in.

Hoe breng ik de wax aan?

Je brengt de wax met de afgeronde kant van de spatel aan op de huid, tegen de haargroeirichting in. Span de huid goed en gebruik enige druk bij het aanbrengen.

Kan de Hybrid Hot Wax ook aangebracht worden op een gevoelige huid?

De wax gebruik je ook bij een gevoelige huid, tenzij de klant allergisch is voor bruine pleisters (colofonium). Dankzij de olie bescherm je de huid, de wax behandeling is comfortabel voor de huid.

Kan de huid beschadigd raken bij een brazilian wax behandeling?

Nee. Het is wel noodzakelijk om de huid te beschermen met de Lycon Pre-Waxing Oil. Deze olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid blijft plakken, maar alleen hecht aan de haartjes.

Wat is het beste moment voor mijn klanten om te starten met de eerste brazilian wax behandeling voor de zomer?

Wij adviseren altijd om ongeveer 3 maanden van tevoren te beginnen met waxen. De haarcyclus heeft 2 tot 3 behandelingen nodig om de cyclus voor alle haartjes gelijk te krijgen. Het is daarom slim om vroeg in het jaar te beginnen en ook na de zomer te blijven waxen. Tussen de behandelingen door ook niet meer scheren voor het perfecte haarvrije resultaat.

Hoe lang moeten de haartjes zijn?

Haartjes vanaf 1 mm (en zelfs korter!) kunnen gewaxt worden met de Hybrid Hot Wax. Door de juiste wax techniek te gebruiken pakt de wax alle haartjes mee, ook donshaartjes. Je verwijdert moeiteloos alle dons, verfijnde en zachte haren waardoor je geen pincet meer nodig hebt.

Hoeveel geld kost een brazilian wax behandeling en wat is dan mijn omzet?

De Pinkini Hybrid Hot Wax kost €34,50. Uit een blok wax van 1 kilo heb je gemiddeld 96 gram nodig per behandeling, dat zijn circa 10 behandelingen uit één blok wax en dat betekent dat je €3,45 per behandeling kwijt bent. Als de behandeling in jouw salon €39,50 is, betekent dit dat jouw omzet €395,00 is uit één Pinkini wax blok. Dit kun je ongeveer aanhouden als richtlijn. Wil je meer verbruik- en omzet weten over behandelingen vraag dan het overzicht aan via info@smoothandco.nl.

Wat is het verschil tussen een waxbehandeling voor de bikinilijn en een G-string waxbehandeling?

Bij een Brazilian G-string wordt als het ware een grote driehoek gewaxed. In tegenstelling tot de bikinilijn waar alleen het haar bij de liezen wordt verwijderd.

Wat is het verschil tussen de pre- en post producten van Pinkini en van Lycon Basic lijn?

De werking van deze producten zijn hetzelfde. Alleen hebben de pre- en post producten van Pinkini een zoete frisse geur. Beide lijnen zijn zorgvuldig geformuleerd met een overvloed aan technologisch geavanceerde en natuurlijk kalmerende ingrediënten.

Welke naverzorging moet ik gebruiken na een brazilian wax?

Wanneer er bloedpuntjes te zien zijn, reinig dan goed de huid met Lycotane en breng daarna de Tea Tree Sooth aan. Ook de Pinkini Finishing Lotion kun je als naverzorging gebruiken. Deze lotion heeft een aangename geur en kalmeert, hydrateert en beschermt de huid na het waxen. 

Hoe gebruik ik de wax van Pinkini?
 1. Maak de huid schoon met Lycotane Skin Cleanser. 
 2. Masseer de te behandelen huid goed in met een beetje Lycon Pre-Waxing Oil, zodat de behandeling comfortabel en nagenoeg pijnloos wordt. 
 3. Breng een dunne laag van de wax in gedeelten aan op de huid met de afgeronde kant van de spatel, tegen de haargroeirichting in. 
 4. Verwijder de wax met een snelle beweging, tegen de haargroeirichting in. TIP: maak je gebruik van Hot Wax? Gebruik dan bij stugge en altijd geschoren haren eerst de Hot Wax en als nabehandeling bij het verwijderen van donshaartjes de LycoJet Wax. 
 5. Reinig de huid met Lycotane Skin Cleanser. Hiermee sluiten de poriën. 
 6. Als laatste masseer je de huid in met de Soothing Cream, Tea Tree Sooth of Aloe Vera Gel.
Wat is het verschil tussen de Pinkini Hybrid Hot Wax en de normale Hot Wax?

Beide wax soorten zijn even sterk, alleen de werking is anders. Pinkini is een mix van Hot wax en Lycotec Hot Wax, waardoor deze elastischer is. Je brengt Pinkini wax iets dunner aan en je kunt er grotere oppervlaktes mee waxen. De traditionele Hot Wax breng je daarentegen iets dikker aan. Beide soorten wax hebben hetzelfde 100% haarvrije resultaat. Het zijn twee verschillende wax methodes. Je kiest de wax die het best bij jouw werkwijze past.

Gezicht waxen
Hoe voorkom je roodheid na het waxen in het gezicht?

Wanneer de wax de juiste temperatuur en structuur heeft (honingachtig), zal de huid nauwelijks rood worden. Dat komt doordat je met wax op lage temperatuur werkt. Door het waxen zelf kan de huid wel rood worden, maar dit trekt bijna direct weg. TIP Maak je waxplakjes in het gezicht niet te dik, hoe dikker de wax hoe warmer voor de huid. Toch wat roodheid koel dan de huid en breng Aloe Vera Gel aan na het reinigen van de huid met Lycotane.

Kan ik met alleen LycoJet het gezicht waxen?

We adviseren voor de stugge en vele haren vooral bij kin en bovenlip eerst een Hot wax te gebruiken.

Welke wax gebruik ik voor het waxen van het gezicht?

Voor het waxen van het gezicht kan je meerdere waxen gebruiken. De lycojet wax verwijdert alle verfijnde en donshaartjes maar met een Hot wax alle stugge haren. Wax in 2 stappen waxen voor een perfect glad en 100% haarvrij resultaat. Geen pincet meer nodig!

Hoeveel bovenlip behandelingen haal ik uit een kilo LycoJet wax?

Per behandeling heb je gemiddeld 4 gram nodig. Uit een kilo LycoJet wax á €32,50 haal je dus circa 250 behandelingen, wat betekent dat je €0,13 per behandeling kwijt bent.

Meer verbruik- en omzet informatie nodig over LycoJet wax, vraag dan het overzicht aan via info@smoothandco.nl.

Hoeveel geld kost een gezicht wax-behandeling met Hot wax en wat is dan mijn omzet?

De 1kg waxen kosten €32,50. Uit een blok hot wax van 1 kilo heb je gemiddeld 30 gram nodig per behandeling, dat zijn circa 33 behandelingen uit één blok wax en dat betekent dat je €0,98 per behandeling kwijt bent. Als de behandeling in jouw salon €25,00 is, betekent dit dat jouw omzet €825,00 is uit één blok. Dit kun je ongeveer aanhouden als richtlijn. Wil je meer verbruik- en omzet weten over behandelingen vraag dan het overzicht aan via info@smoothandco.nl.

Verbruik bovenlip €0,26 (= 125 behandeling ca € 9,50 = €1187,50 omzet), wenkbrauw €0,39 (= 83 behandelingen ca €15,00 = € 1245,00 omzet)

Kan ik met een andere LycoJet wax ook de wenkbrauwen waxen?

De Lavender, Ruby en Desert Rose hebben de zelfde eigenschappen als de Eyebrow LycoJet wax. Iedere wax heeft zijn eigen speciale ingrediënt maar de werking is hetzelfde. Ja dus!

Hoe krijg ik de wax dichtbij de wenkbrauw voor een strakke lijn

Wanneer je wax de juiste temperatuur heeft, dus een dikke honingachtige structuur breng je de wax dichtbij de wenkbrauw aan. Is je wax te vloeibaar zet je heater lager. Baby heater tussen stand 3 en 4. Gebruik de orange stick (spatel) om strak langs de boog te waxen. Oefen dit op je handpalm.

Er zit wax in de wenkbrauw, wat nu?

Wanneer je wax in de wenkbrauw hebt gemorst dan verwijder je dit met een olie (b.v. perfect finish om restjes wax te verijwderen van de huid), trek niet aan de wax want dan trek je de haartjes eruit (logisch). Wanneer dit niet werkt, neem dan contact met ons op.

Kan ik de LycoJet Eyebrow Hot Wax ook gebruiken op andere plekken in het gezicht?

Ja. Echter adviseren wij om eerst de hele stugge haren te waxen met Lycon Hot Wax. De kin heeft bijvoorbeeld veel stugge en hormoon haren. De LycoJet wax kan vervolgens als stap 2 gebruikt worden voor een perfect 100% haarvrij en glad resultaat.

Kan ik de andere LycoJet waxen ook gebruiken voor wenkbrauwen waxen?

Alle LycoJet waxen doen wat ze moeten doen. Ze hebben alleen hun eigen intensief verzorgende eigenschappen voor de huid. Zo bevat de Lavender lavendel en kamille, de Desert Rose en Ruby bevatten kamille en roos en de Ruby heeft als extra Micro mica voor een mooie glans.

Welke wax spatels kan ik het beste gebruiken?

Gebruik de dunne houten wenkbrauw spatels of de orange sticks om te shapen. De paddle pop gezichtspatel is geschikt voor tussen de wenkbrauwen.

Hoe breng ik de wax aan?

Je brengt de wax met de afgeronde kant van de spatel aan op de huid, tegen de haargroeirichting in. Span de huid goed en gebruik enige druk bij het aanbrengen.

Kan de LycoJet Eyebrow Hot Wax ook aangebracht worden op een gevoelige huid?

De wax gebruik je ook bij een gevoelige huid, tenzij de klant allergisch is voor bruine pleisters (colofonium). Dankzij de olie bescherm je de huid, de wax behandeling is comfortabel voor de huid.

Kan de huid beschadigd raken bij het waxen met de LycoJet Eyebrow Hot Wax?

Nee. Het is wel noodzakelijk om de huid te beschermen met de Lycon Pre-Waxing Oil. Deze olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid blijft plakken, maar alleen hecht aan de haartjes.

Hoe lang moeten de haartjes zijn?

Haartjes al vanaf 1 mm (en zelfs korter!) kunnen gewaxt worden met de LycoJet Eyebrow Hot Wax. Door de juiste techniek te gebruiken pakt de wax alle haartjes mee, ook donshaartjes. Je verwijdert moeiteloos alle dons, verfijnde en zachte haren waardoor je geen pincet meer nodig hebt.

Waarom zou ik voor de wax van Lycon kiezen en niet een andere wax voor wenkbrauwen?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax verwijdert alle haartjes, zelfs donshaartjes! Door de samenstelling van de Lycon wax producten zijn ze uniek in hun soort en hebben ze al grip op haartjes van (nog geen) 1 mm. Daarna blijven de haartjes nog wekenlang voor 100% weg en voelt de huid al die tijd heerlijk glad en zacht aan.

Wenkbrauwen waxen
Welke producten heb ik nodig voor het waxen van het gezicht?

Lycotane huidreiniger, Pre-waxing Oil, een Hot wax of LycoTec (voor gevoelige huid), de LycoJet wax voor dons haartjes en de Aloe Vera Gel om de huid te verzorgen en kalmeren na het waxen.

Welke gezichtspatels gebruik ik met waxen

We hebben verschillende houten spatels tw; Regular spatels voor wangen en kin, Paddle Pops voor bovenlip en wenkbrauwen, houten spatels DUN voor de wenkbrauwen.

Kan ik ook een hybride wax gebruiken in het gezicht zoals Pinkini of LycoDream?

Jazeker, dit zijn waxsoorten die een mix zijn van de sterke hot wax en elastische en zachte LycoTec waxsoorten. Perfect mix van wetenschap en natuur. Deze wax is dus zeer geschikt voor in het gezicht advies is wel gebruik daarna de LycoJet voor de verfijnde en donshaartjes ipv een pincet.

Voor wie is de LycoJet Eyebrow Hot Wax geschikt?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax kan gebruikt worden door zowel schoonheidsspecialisten als kappers. Ook barbiers en wenkbrauw specialisten kunnen de LycoJet gebruiken. Oftewel, iedereen die werkt in de beautybranche en zich bezig houdt met wenkbrauwen shapen.

Hoeveel geld kost een wenkbrauw behandeling en wat is dan mijn omzet?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax kost €17,00. Uit een kilo blok wax heb je gemiddeld 8 gram nodig per behandeling, dat zijn circa 63 behandelingen uit één blok wax en dat betekent dat je €0,27 per behandeling kwijt bent. Als de behandeling in jouw salon €15,00 is, betekent dit dat jouw omzet €945,00 is uit één blok wenkbrauw wax. Dit kun je ongeveer aanhouden als richtlijn. Wil je meer verbruik- en omzet weten over behandelingen vraag dan het overzicht aan via info@smoothandco.nl.

Kan ik met een andere LycoJet wax ook de wenkbrauwen waxen?

De Lavender, Ruby en Desert Rose hebben de zelfde eigenschappen als de Eyebrow LycoJet wax. Iedere wax heeft zijn eigen speciale ingrediënt maar de werking is hetzelfde. Ja dus!

Hoe krijg ik de wax dichtbij de wenkbrauw voor een strakke lijn

Wanneer je wax de juiste temperatuur heeft, dus een dikke honingachtige structuur breng je de wax dichtbij de wenkbrauw aan. Is je wax te vloeibaar zet je heater lager. Baby heater tussen stand 3 en 4. Gebruik de orange stick (spatel) om strak langs de boog te waxen. Oefen dit op je handpalm.

Er zit wax in de wenkbrauw, wat nu?

Wanneer je wax in de wenkbrauw hebt gemorst dan verwijder je dit met een olie (b.v. perfect finish om restjes wax te verijwderen van de huid), trek niet aan de wax want dan trek je de haartjes eruit (logisch). Wanneer dit niet werkt, neem dan contact met ons op.

Kan ik de LycoJet Eyebrow Hot Wax ook gebruiken op andere plekken in het gezicht?

Ja. Echter adviseren wij om eerst de hele stugge haren te waxen met Lycon Hot Wax. De kin heeft bijvoorbeeld veel stugge en hormoon haren. De LycoJet wax kan vervolgens als stap 2 gebruikt worden voor een perfect 100% haarvrij en glad resultaat.

Kan ik de andere LycoJet waxen ook gebruiken voor wenkbrauwen waxen?

Alle LycoJet waxen doen wat ze moeten doen. Ze hebben alleen hun eigen intensief verzorgende eigenschappen voor de huid. Zo bevat de Lavender lavendel en kamille, de Desert Rose en Ruby bevatten kamille en roos en de Ruby heeft als extra Micro mica voor een mooie glans.

Welke wax spatels kan ik het beste gebruiken?

Gebruik de dunne houten wenkbrauw spatels of de orange sticks om te shapen. De paddle pop gezichtspatel is geschikt voor tussen de wenkbrauwen.

Hoe breng ik de wax aan?

Je brengt de wax met de afgeronde kant van de spatel aan op de huid, tegen de haargroeirichting in. Span de huid goed en gebruik enige druk bij het aanbrengen.

Kan de LycoJet Eyebrow Hot Wax ook aangebracht worden op een gevoelige huid?

De wax gebruik je ook bij een gevoelige huid, tenzij de klant allergisch is voor bruine pleisters (colofonium). Dankzij de olie bescherm je de huid, de wax behandeling is comfortabel voor de huid.

Kan de huid beschadigd raken bij het waxen met de LycoJet Eyebrow Hot Wax?

Nee. Het is wel noodzakelijk om de huid te beschermen met de Lycon Pre-Waxing Oil. Deze olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid blijft plakken, maar alleen hecht aan de haartjes.

Hoe lang moeten de haartjes zijn?

Haartjes al vanaf 1 mm (en zelfs korter!) kunnen gewaxt worden met de LycoJet Eyebrow Hot Wax. Door de juiste techniek te gebruiken pakt de wax alle haartjes mee, ook donshaartjes. Je verwijdert moeiteloos alle dons, verfijnde en zachte haren waardoor je geen pincet meer nodig hebt.

Waarom zou ik voor de wax van Lycon kiezen en niet een andere wax voor wenkbrauwen?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax verwijdert alle haartjes, zelfs donshaartjes! Door de samenstelling van de Lycon wax producten zijn ze uniek in hun soort en hebben ze al grip op haartjes van (nog geen) 1 mm. Daarna blijven de haartjes nog wekenlang voor 100% weg en voelt de huid al die tijd heerlijk glad en zacht aan.

Wat kost een wenkbrauw behandeling en wat is dan mijn omzet?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax kost €17,00. Uit een blok wax van 500 gram heb je gemiddeld 8 gram nodig per behandeling, dat zijn circa 63 behandelingen uit één blok wax en dat betekent dat je €0,27 per behandeling kwijt bent. Als de behandeling in jouw salon €15,00 is, betekent dit dat jouw omzet €945,00 is uit één blok wenkbrauw wax. Dit kun je ongeveer aanhouden als richtlijn.

Voor wie is de LycoJet Eyebrow Hot Wax geschikt?

De LycoJet Eyebrow Hot Wax kan gebruikt worden door zowel schoonheidsspecialisten als kappers. Ook barbiers en wenkbrauw specialisten kunnen de LycoJet gebruiken. Oftewel, iedereen die werkt in de beautybranche en zich bezig houdt met wenkbrauwen shapen.

Grote oppervlaktes waxen
Hoe verwijder ik de strip wax?

Met een waxing strip, deze strip kan meerdere keren gebruikt worden. Verwijder tegen de haargroei richting in de wax en zorg bij het verwijderen dat je dicht bij de huid blijft.

Hoe maak ik de metalen spatel schoon?

Doop de spatel in de wax om weer te verwarmen, strijk daarna goed af met een watje met Wax Solvent.

Waarom een metalen spatel en geen houten?

Een metalen spatel maak je schoon na elke klant. Door het metaal glijdt de wax gemakkelijk van je spatel waardoor je snel en zeer voordelig (dus dun) kan werken.

De wax blijft aan de huid plakken, wat doe ik verkeerd?

Dat kan verschillende redenen hebben; 1. Je brengt de wax te dik aan, zorg ervoor dat je de wax heel dun aanbrengt (zie ook spateltechniek). 2. Het te waxen huidoppervlakte is koud, door bijvoorbeeld koud weer of airco; wrijf de opperhuid even warm door met een Lycon MITT scrubhandschoen over de huid te wrijven. 3. De huid is erg droog! De wax plakt aan de huid omdat de huid de wax ziet als een voeding. Gebruik een druppel pre-waxing oil.

Wat is het verschil tussen de spateltechniek en strip waxen met een roller?

De spateltechniek en de roller techniek zijn twee verschillende manieren om strip wax aan te brengen op grote oppervlaktes. Als je meters wilt maken, zul je zien dat je met een spatel net zo snel (of sneller) de wax aanbrengt op grote oppervlaktes. Als je gewend bent om met een rollersysteem te waxen, zal het even wennen zijn als je overstapt op de spateltechniek.

Hoe krijg ik de wax restjes van de huid?

Verwijder na het waxen de laatste wax restjes met Perfect Finish of Tea Tree Perfect.

Hoe warm ik de strip wax op?

De Heater zet je 15 minuten aan op de hoogste stand met de deksel erop, daarna terugdraaien rond stand 5.5 voor nog 20 minuten. De wax altijd testen binnenkant pols.

De cartridge rolt niet over de huid, wat doe ik verkeerd?

Wanneer je start met waxen rol over een waxing strip om de waxroller van wax te voorzien.

Wat is de juiste stand voor Lycon’s cartridge heater?

Zet de cartridge heater op maximaal en na 15 minuten is de wax gebruiksklaar. Plaats na het aanbrengen de heater steeds terug op het basisstation.

Hoe krijg ik 800ml strip wax in de heater?

Verwarm de strip wax in de magnetron (LET OP per minuut en blijf erbij) of au bain-marie tot de strip wax vloeibaar genoeg is om over te schenken in de heater.

Trainingen
Hoe kan ik wax professional worden met Lycon?

Volg een training of workshop bij Smooth & Co en je leert de unieke technieken van een gecertificeerde Lycon trainster. Je ontvangt na afloop van een training altijd een marketingpakket en een origineel certificaat.

Ik wax al vele jaren, is het volgen van een training nodig om met Lycon te starten?

De verschillende workshops en trainingen zijn speciaal bedoeld voor ervaren schoonheidsspecialistes en wax professionals die al wax-behandelingen aanbieden. Wanneer je eerder met een ander merk hebt gewaxt en nu wil overstappen naar de producten en behandelmethoden van Lycon, adviseren wij om een training bij Smooth & Co te volgen.

Heb ik een model nodig wanneer ik een training of workshop ga volgen?

Ja, het is noodzakelijk om je eigen model mee te nemen, zodat je goed kunt oefenen.

Waar moet mijn model aan voldoen?

Verzoek je model 2 weken van tevoren haar haar te laten staan, dus niet meer scheren, waxen, epileren etc. dit om goed te kunnen oefenen.

Tip: Plan ook een reservemodel in, zonder model kunnen wij je niet trainen.

Is de training inclusief een wax startpakket?

De wax startpakketten zitten niet in de training, elke salon start anders. We adviseren na de training welk pakket bij jouw salon past en je ontvangt dan 20% korting op je starterskit.

Welke training moet ik volgen als ik een salon ga openen?

Wanneer je een salon start, adviseren wij de uitgebreide Basis 1 Training te volgen. Wil je direct ook Brazilian Wax aanbieden in je salon dan past de Full Body Training bij jou.

Ontdek welke trainingen wij aanbieden.

Waarom zijn de wax trainingen niet gratis?

We hebben betaalde specialisatie trainingen. Je wordt begeleid door zeer ervaren trainers. Waxing professionals die jou de fijne kneepjes van het professionele Lycon waxen leren. Na het volgen van een training kun je direct in je eigen salon aan de slag met de producten en behandelmethoden van Lycon.

Ontvang je een certificaat?

Na het volgen van één van onze trainingen ontvang je een officieel Lycon-certificaat.

Moet ik mijn eigen producten meenemen naar de training?

Nee, tijdens de training maak je gebruik van al onze wax soorten en producten om zo met LYCON kennis te maken.

Andere vragen?

Zit jouw vraag er niet tussen, neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Contactformulier